Over ons park 2020-02-14T11:18:56+01:00

Genieten op de Veluwe

Op zoek naar een luxe bungalow op de Veluwe of verblijft u graag in een bosrijk gelegen chalet? Of kiest u liever voor glamping in een luxe safaritent? Of wilt u graag het kampeergevoel beleven met uw eigen kampeermiddel? Het kan allemaal op camping De Vossenberg.

Over ons park

Camping De Vossenberg is een traditioneel familiebedrijf gelegen in het hart van De Veluwe. Ton en Ank Huiskamp zijn de grondleggers van wat nu een prachtig gastvrij vakantiepark is.

Zo’n 30 jaar geleden hebben zij de sprong in het diepe gewaagd om van het fraaie bosrijke terrein van De Vossenberg een comfortabel en charmant vakantieplekje op De Veluwe te maken, met veel succes mogen wij zeggen.

Sinds juli 2011 hebben beide zoons Niels Huiskamp met partner Miranda Huiskamp en Lars Huiskamp met zijn partner Tineke van de Poll, deze zelfde sprong durven nemen en daarmee was de familiaire samenwerking een heugelijk feit.

Onze kampeerplaatsen en accommodaties

De Vossenberg heeft een ruime keuze aan sfeervolle accommodaties, te denken valt aan een ruim gelegen bungalow voorzien alle nieuwste gemakken. Ook leuk: een bosrijk gelegen chalet in de buurt van onze speelfaciliteiten of wellicht iets meer avontuur in een van onze stoere safaritenten. Kortom: voor ieder wat wils!

Kom genieten van de natuurlijke omgeving die onze camping rijk is. Het zacht gras onder je voeten, een orkest van vogelzang de geur van dennennaalden. Bij ons gaat u zeker tot rust komen. Voor u als toeristische kampeerder heeft Camping De Vossenberg mooie ruime zonrijke of schaduwrijke plaatsen, omringd door prachtige natuur als oude eiken en wuivende parasoldennen.

Nunspeet en haar geschiedenis

In de Tweede Wereldoorlog zochten veel mensen een plek om zich te verschuilen. Het Verscholen Dorp was zo’n een schuilplaats voor onderduikers in de bossen in het zuiden van de gemeente Nunspeet, tussen het dorp en Vierhouten.

Het dorp werd in de Tweede Wereldoorlog tussen februari 1943 en oktober 1944 bewoond door onderduikers, waaronder vluchtelingen uit het doorgangskamp in Amersfoort, jonge mannen van de arbeidsinzet, joodse families en gestrande piloten. Gemiddeld waren er per dag 80 tot 100 onderduikers te vinden. De bekendste bewoner was Godfried Bomans. In vier bosvakken waren “arbeidsketen, een houten huis, een barak, een blokhut van dennenstammen, hutten van Dempo-platen en strogedaakte houten huisjes gebouwd door een lokale aannemer, sommige voorzien van gasfornuis op butagas en waterpompen. Nu staan er nog drie nagebouwde hutten aan de Pas-Opweg, zeer zeker de moeite waard deze (vrij) te bezoeken!

Reviews (bron: Zoover.nl)

Ideale camping voor jong en oud. Super!

(CIJFER: 9) Fam. Pouw, Alphen aan den Rijn, 18-6-2018
“Ontvangen worden door de medewerkers van de Vossenberg voelt als op bezoek gaan bij vrienden of familie. Vriendelijke ontvangst en meteen alle informatie over camping en wijde omgeving in keurige map ter hand gesteld.

Kleine gezellige camping met zon- en schaduwplaatsen. Keurige en schone toilet en douche/wasruimte. In het hoogseizoen elke dag animatie voor de (klein)kinderen.

Schitterende omgeving voor de fietsliefhebber. Kortom; zeker voor herhaling vatbaar.”

Hier komen we zeker vaker terug!

(CIJFER: 9) Gert, 12-7-2018
“Een zeer gezellige camping met een fantastische uitstraling. De eigenaren zijn zeer gastvrij en zijn altijd behulpzaam.

De omgeving is geweldig. De Zandenplas ligt op loop- en fietsafstand en het centrum is gezellig. Het animatieteam doet er alles aan om het de kinderen naar de zin te maken.”

CAMPING DE VOSSENBERG | NATUURLIJK BELEVEN